14 Haziran 2008 Cumartesi

İtalya - Romanya: 1-1 (C Grubu)

(Resim: Getty Images)
Hollanda hezimeti ile turnuvaya başlayan İtalya ve sıkıcı Fransa maçı ile ilk maçını oynayan Romanya dün karşılaştı. Beklediğim şekilde maç 1-1 berabere bitti.

İtalya ikinci maçlar sonrasında az daha kupa dışında kalıyordu. Mutu'nun attığı penaltı gol olsa bugün bu satırlara İtalya yok diye başlardım herhalde...

İtalya'da bir sorun var, o sorun da savunmaları. Her zaman meth ederiz ama savunmadaki ikili vasat oyuncular. Panucci ve Chiellini'den bahsediyorum. Panucci yaşlı (gerçi Cannavaro da yaşlı), Chiellini deseniz Serie B topçusu, haliyle İtalyanlar sıkıntı yaşıyor.

Ama bahsettiğimiz takım İtalya olunca gruplardan çıkarlarsa final oynarlar demeden de kendimi alı koyamıyorum.

Romanya ise rakiplerini ve kendi gücünü iyi biliyor. İyi de hücumlar elde ediyorlar, hatta Mutu penaltıyı atsa tamam çıktılar diyecektik. Yine de İtalyanlara yenilebilirlerdi, şüphesiz Toni'ye dua etsinler, kaç tana kafa topu kaçırdı hattı hesabı yok. Ama maç içinde Toni'nin attığı bir gol vardı, hakem ofsayt gerekçesi ile vermedi. Gece tekrar izleyince net ofsayt olduğunu anladım. İlk maçta da Ruud'un attığı golde şaibe vardı. Yazık oluyor İtalyanlara.

Mustafa Denizli'nin efsane tabiridir %51, %49'dan büyüktür. Romanya bu beraberlik ile gruptan çıkma şansını %51'e yükseltti. Hollanda'nın gelecek maçta yedeklerle çıkıp iddiası olmadığı için Romanya'ya yenileceğini düşünüyorum. Eğer böyle bir durum olursa geçtiğimiz Dünya Kupasında final oynayan iki takım elenmiş olacak.

Maçın ilginçliği bölümü ise resimde görüldüğü gibi maçın ilk yarısında Rat ve Radoi'nin kafa kafaya çarpışmaları ve Radoi'nin maça devam edememesiydi. Gerçekten kötü çarpıştılar.

Stat: Letzigrund
Hakemler: Tom Henngin Ovrebo, Geir Age Holen, Jan Petter Randen (Norveç)
İtalya: Buffon, Panucci, Grosso, Chiellini, Zambrotta, Perrotta (Dk.57 Cassano), De Rossi, Pirlo, Camoranesi (Dk.85 Ambrosini), Del Pierro (Dk.77 Quagliarella), Toni
Romanya: Lobont, Contra, Rat, Tamas, Chivu, Radoi (Dk.25 Dica), Petre (Dk.60 Nikolita), Codrea, Mutu (Dk.88 Cocis), Goian, D.Niculae
Goller: Dk.55 Mutu (Romanya), Dk.56 Panucci (İtalya)
Sarı Kartlar: Dk.43 Mutu, Dk.58 Chivu, Dk.73 Goian (Romanya), Dk.61 Pirlo, Dk.90 De Rossi (italya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.