14 Haziran 2008 Cumartesi

Hollanda - Fransa: 4-1 (C Grubu)

(Resim: Getty Images)
Aslında skorun 4-1 olduğuna bakmamak lazım, Fransa sadece çağ dışı futbol oynaması nedeniyle böyle bir fark yedi.

Rakibin kanatları fırtına gibi zaten, Fransa'nın hocası da Domenech arkayı boşaltmış gol arıyor. Hollanda gibi bir takım bu durumu affeder mi, doğal olarak maç 4-1 bitti.

Hollanda hakkında konuşmak istemiyorum, ama çakallar güzel oynuyorlar. Hollanda geçtiğimiz Dünya Kupası finali oynayan iki takıma toplam 7 gol atarak ben sizin abinizim dedi böylelikle...

4 gün sonra oynanacak Romanya maçına Hollanda tahminlerime göre yedeklerle çıkacaktır.

Fransa ise Kuyt'ın attığı korner golünü kaldıramadı. İkinci yarıyı arkayı iyice boşalttı ve rakip cezalandırdı.

Genelde yenen takımın resmini koyarım ama bu Henry'nin attığı golde Henry çok güzel bakmış, ondan bunu koydum. Bu arada Henry devri de bitmiş. Fransa'da bir tane adam gibi forvet yok. Bunu da dünkü maçta anladım.

Maçın ilginçliği ise bu maç sonunda 2006 Dünya kupasında final oynayan iki takımın geleceklerinin Hollanda'nın keyfine kalmış olmasıydı.

Stat: Stade de Suisse
Hakemler: Herbert Fandel, Carsten Kadach, Volker Wezel (Almanya)
Hollanda: Van de Sar, Ooijer, Mathijsen, Boulahroust, Van Bronckhorst, Van der Vaart (Dk.78 Bouma), Engelaar (Dk.46 Robben), Sneijder, De Jong, Kuyt (Dk.55 Van Persie), Van Nistelroy
Fransa: Coupet, Sagnol, Gallas, Thuram, Evra, Ribery, Makelele, Toulalan, Malouda (Dk.60 Gomis), Henry, Govou (Dk.75 Anelka)
Goller: Dk.9 Kuyt, Dk.59 Van Persie, Dk.72 Robben, Dk.90 Sneijder (Hollanda), Dk.71 Henry (Fransa)
Sarı Kartlar: Dk.32 Makelele, Dk.82 Toulalan (Fransa), Dk.51 Ooijer (Hollanda)

2 yorum:

  1. maçın son dakikalarını izledim ve o mükkemmel 4. gölü izleme imkanım oldu, fransanın tadı yok, kadro belki ribery gibi yıldızlarla dolu ama yıldızlar bu turnuvada sönük kaldı,
    bu oyunla final portekiz- hollanda arasında olacak gibi

    YanıtlaSil
  2. Maç mükemmeldi, Hollanda'da mükemmeldi. Fransa pek iyi değildi. Gomis denen kömür oyun oynayamadı. Hollanda'da gördüğüm en iyi futbollardan birini oynadı.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.