11 Haziran 2008 Çarşamba

Yunanistan - İsveç: 0-2 (D Grubu)

(Resim: Getty Images)
Alacağın olsun Yunanistan. Babama gömlek kaptırdım. Hep Ibrahimovic'in yüzünden, öyle gol atılır mı? Burunla vurdu galiba. Golden sonra aklıma Ronaldo ve Ronaldinho geldi. Onlara özenmiş herhalde İbo.

Euro 2004'deki kadrolarını neredeyse hiç bozmayan iki takım karşı karşıya geldi. Maçta her iki takımda temkinli oynarken İbrahimoviç burunla güzel bir gol attı ve sonra Yunanistan için maç bitti.

Aslında Yunanistan'ın kazanacağını düşünüyordum ama bunu engellemede İsveç taraftarının payı büyük. Ne zaman top Yunanistan'a geçse, oyunu yavaşlatsalar hemen ıslıkladılar. Halbuki maç sonunda Yunanistan'ın kaleyi tutan 5, İsveç'in ise 3 şutu vardı. Hatta spiker bile bu hazırlık maçlarını her takım yapıyor ama Yunanistan sabıkalı olduğu için ıslanıyor diyerek güzel bir açıklama getirdi.

İsveç ise Euro 2004 deki kadronun aynısını getirmişler. Bir tek Linderoth yok sanırım, o da sakatlıktan yeni çıktı diye. İsveç'i beğenmedim.

Bence D Grubu turnuvanın en güçsüz grubu. Bunu dün iki maçla gördük.

Maçın ilginçliği bölümü ise her iki takımında Euro 2004'de ki kadrolarında pek bir değişiklik yapmamasıydı.

Stat: Wals-Siezenheim
Hakemler: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stephane Cuhat (İsviçre)
Yunanistan: Nikopolidis, Antzas, Dellas (Dk. 70 Amanatidis), Kyrgiakos, Seitaridis, Katsouranis, Karagounis, Basinas, Torosidis, Charisteas, Gekas (Dk. 46 Samaras)
İsveç: Isaksson, Alexandersson (Dk. 74 Stoor), Mellberg, Hansson, Nilsson, Wilhelmsson (Dk. 78 Rosenberg), A.Svensson, D.Andersson, Ljungberg, H.Larsson, Ibrahimovic (Dk. 71 Elmander)
Goller: Dk. 67 Ibrahimoviç, Dk. 72 Hansson (İsveç)
Sarı kartlar: Dk. 1 Charisteas, Dk. 51 Seitaridis, Dk. 61 Torosidis (Yunanistan)

2 yorum:

  1. ne çaktı be yunanistan'a..valla buz gibi oldum buz.

    YanıtlaSil
  2. iyi oldu yunanistan'a iyi.yok öle uyuz futbolla galibiyet.bu sefer orta sahayı geçmeden maçları kazanamıycaklar.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.