12 Haziran 2008 Perşembe

Portekiz - Çek Cumhuriyeti: 3-1 (A Grubu)

(Resim: Getty Images)
Gruptan çıkmamızı yakından ilgilendiren Portekiz - Çek Cumhuriyeti maçı istediğimiz gibi Portekiz'in üstünlüğü ile 3-1 bitti.

Portekiz, kötü oynadığı maçı alarak aslında ne kadar sistematik bir takım olduğunu gösterdi. Kötü oynadı dememin sebebi maçın kontrolünün Çeklere beraberlik yetmesine karşın Çeklerde olmasıydı.

Ama gel gör ki, Ronaldo farkı ortaya çıktı ve hiç umulmadık bir anda müthiş bir şutla takımın 2-1 öne geçirdi. Yerden vurması aslında kaleci Cech'in zayıf olduğunu bildiğindendi. Biz de önümüzdeki maçta bunu kullanabiliriz.

Çek Cumhuriyeti ise güzel hücumlar gerçekleştirdi. Özellikle golü atan Sionko birçok pozisyona girdi. Savaşçı bir orta sahaları var, bakalım bizim maç Allah Kerim. Ne yaparız, ne ederiz 4 gün sonra göreceğiz.

Maçın ilginçliği bölümü ise maçın Cenevre'de yapılmış olmasıydı. Bilmeyenler için hatırlatayım, Cenevre'nin yarısını yabancılar oluşturuyor. Yabancıların yarısı da Portekizli. Doğal olarak maç Portekiz maçı evinde gibi oynandı.

Stat: Stade de Geneve
Hakemler: Kyros Vassaras, Dimitris Bozatzidis, Dimitri Saraidaris
Portekiz: Ricardo, Ferreira, Bosingwa, Pepe, Carvalho, Petit, Moutinho (Dk.75 Meira), Simao (Dk.80 Quaresma), C.Ronaldo, Nuno Gomes (Dk.70 Almeida)
Çek Cumhuriyeti: Cech, Grygera, Polak, Galasek (Dk.73 Koller), Jankulovski, Sionko, Baros, Matejovski (Dk.68 Vicek), Plasil (Dk.85 Jarolim), Ujfalusi, Rozenhal
Goller: Dk. 8 Deco, Dk. 63 C.Ronaldo, Dk. 90 Quaresma (Portekiz), Dk. 17 Sionko (Çek Cumhuriyeti)
Sarı kartlar: Dk. 22 Polak (Çek Cumhuriyeti), Dk. 31 Bosingwa (Portekiz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.