11 Haziran 2008 Çarşamba

İspanya - Rusya: 4-1 (D Grubu)

(Resim: Getty Images)
Yumuşak, bücür ve hareketli orta sahadan kurulu İspanya, ağır, yavaş ve kalas bir orta sahadan kurulu Rusya dün karşılaştı ve maçı beklenildiği şekilde İspanya 4-1 kazandı.

İspanya beklenildiği gibi başladı demişken; özellikle Xavi ve Iniesta ikili çocukluktan beri yan yana oynamasının verdiği avantaj artı arkalarında Senna gibi bir oyuncu İspanya'yı Rusya'dan farklılaştırdı.

David Villa hattrick yaptı ama gol atamayan Torres çok hoşuma gitti. Ayrıca oyuna sonradan giren Fabregas ve Xabi Alonso'nun yedeklerde olması bile İspanya'nın nasıl bir orta sahalarının olduğunun kanıtıydı.

Aragones, Raul'ü kadroya almadı, herhalde Raul'ü yedek bırakmak istememesinden ötürü almamıştır. Çünkü böyle adamları ya kadroya almayacaksın ya da ilk 11 de oynatacaksın. Aragones'de birinciyi tercih etti, saygı duymak lazım.

Rusya ise Rus liginin içinden gelme bir takım, 1 lejyonerle rekoru ellerinde bulunduruyorlar. İspanya ilk yarı gol atamasaydı, Rusları daha iyi görebilirdik.

Maçın ilginçliği ise genç Rus oyuncu Bystrov'un ikinci yarının başında girmesi ve 70. dk da Hiddink tarafından dışarı alınmasıydı.

Stat: Tivoli Neu
Hakemler: Konrad Plautz, Egon Bereuter, Markus Mayr (Avusturya)
İspanya: Casillas, Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila, Senna, Iniesta (Dk. 63 Cazorla), Xavi, Silva (Dk. 77 Xabi Alonso), Villa, Torres (Dk. 54 Fabregas)
Rusya: Akinfeyev, Anyukov, Kolodin, Shirokov, Zhirkov, Semak, Zyryanov, Semshov (Dk. 57 Torbinsky), Bilyaletdinov, Sychev (Dk. 46 Bystrov) (Dk. 70 Adamov), Pavlyuchenko
Goller: Dk. 20, 44 ve 75 Villa, Dk. 90 Fabregas (İspanya), Dk. 86 Pavlyuchenko (Rusya)

1 yorum:

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.