15 Haziran 2008 Pazar

İsveç - İspanya: 1-2 (D Grubu)

(Resim: Getty Images)
Euro 2008 de D grubunda grup liderini belirleyecek maçta İspanya ve İsveç karşı karşıya geldi ve maçı İspanya 2-1 kazandı.

İsveç eğer galip gelen taraf olsaydı, grup lideri olacaktı ama şimdi önlerindeki Rusya maçında gruptan çıkma adına yenilmemeleri gerekiyor.

İspanya için söylenecek pek bir şey yok, yerden ayağa oynayan orta sahaları ve kolay adam geçebilen forvetleri var. Bu durumda onları turnuva iddialı duruma sokuyor.

İsveç'in hocası ikinci yarıda İbrahimovic'i niye oyundan aldı, ben pek bir anlam veremedim. Sonuçta İspanya gülen taraf oldu.

Maçın ilginçliği bölümü ise bence diyorum çünkü herkese ilginç gelmeyebilir, ilk yarıda İspanya orta sahada basit bir faul kullanacakken, Larsson faul bölgesine müthiş koşu yapıp topu kesti. Spiker ve yorumcu tarafından da bu hareket akıllıca olarak değerlendirildi.

Stat: Tivoli Neu
Hakemler: Pieter Vink, Adriaan Inia, Hans ten Hoove (Hollanda)
İsveç: Isaksson, Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson, Svensson, Andersson, Ljungberg, Elmander (Dk. 79 Sebastien Larsson), Ibrahimovic (Dk. 46 Rosenberg), Henrik Larsson (Dk. 87 Kallstrom)
İspanya: Casillas, Ramos, Puyol (Dk. 24 Albiol), Marchena, Capdevila, Senna, Iniesta (Dk. 58 Cazorla), Xavi (Dk. 58 Fabregas), Silva, Villa, Torres
Goller: Dk. 15 Torres, Dk. 90 Villa (İspanya), Dk. 34 Ibrahimovic (İsveç)
Sarı kartlar: Dk. 53 Marchena (İspanya), Dk. 54 Svensson (İsveç)

1 yorum:

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.