15 Haziran 2008 Pazar

Yunanistan - Rusya: 0-1 (D Grubu)

(Resim: Getty Images)
Aslında bu resim bile Yunanistan - Rusya maçını özetliyor. Son şampiyon Yunanistan, şans eseri turnuvaya gelmiş ama bir o kadar da güçlü Rusya karşısında tutunamadı ve maçı 1-0 kaybetti.

Yunanistan zaten yenmek için sahaya çıktığı tüm maçlarda sıkıntı yaşamış ve yaşayan bir takım. Bizim Yunanistan da 4-1 yendiğimiz maçta buna dahil.

Yunanistan eğer ilk maçta yenilmeseydi bu maç inanın çok farklı oynanırdı.

Yunanistan'ın efsane kalecisi Nikopolidis adına yakışmayacak bir hata yaptı ve inanılmaz bir gol yedi. Adeta kaleyi boşalttı. Nikopolidis de artık iyice yaşlandı, 4-1 yendiğimiz maçta aslında bunların sinyallerini vermişti.

Rusya ise Hiddink'in yönettiği tüm takımlar gibi sert bir futbol oynuyor. Dün öyle ya da böyle yendiler ama ikinci golü atmaları gerekiyordu.

Rusya'da UEFA tarafından Pavlyuchenko maçın adımı seçildi. Ayrıca Karagounis için ayrı paraf açmak isterim. Adam 40. dk da oyuna girmesine karşın çok istekli oynadı, tipik bir Akdenizli futbolcu.

Maçın ilginçli ise Gekas oyuna gireceği zaman 4. hakem Liberopoulos'un forma numarası olan 22'yi göstereceğine 20'yi göstermeseydi. Halbuki 20 numaralı oyuncu zaten yedek kulübesindeydi.

Stat: Wals-Siezenheim
Hakemler: Roberto Rosetti, Alessandro Griselli, Paolo Calcagno (İtalya)
Yunanistan: Nikopolidis, Seitaridis (Dk. 40 Karagounis), Dellas, Kyrgiakos, Torosidis, Katsouranis, Basinas, Patsatzoglou, Haristeas, Liberopoulos (Dk. 61 Gekas), Amanatidis (Dk. 80 Giannakopoulos)
Rusya: Akinfeyev, Anyukov, Kolodin, Ignashevich, Zhirkov (Dk. 87 Berezutski), Semak, Torbinsky, Zyryanov, Semshov, Bilyaletdinov (Dk. 69 Saenko), Pavlyuchenko
Gol: Dk. 33 Zyryanov (Rusya)
Sarı kartlar: Dk. 42 Karagounis, Dk. 58 Liberopoulos (Yunanistan), Dk. 77 Saenko, Dk. 84 Torbinsky (Rusya)

1 yorum:

  1. Yunanistan'ın eli ayağına dolandı. Oynayamadılar. Rusya çok fırsatı değerlendiremedi normal bir takım olsa o Yunanistan'ı darma duman ederdi.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.