13 Haziran 2008 Cuma

Hırvatistan - Almanya: 2-1 (B Grubu)

(Resim: Getty Images)
Gruptan çıkabilirsek muhtemel rakibimiz bu maçta belli olacağı için bizi çok yakından ilgilendiren müsabaka istediğimiz gibi Hırvatistan üstünlüğü ile sona erdi.

Gerçi Hırvatistan Almanya'yı yendiğine göre daha iyi takım olduğunu ispatlasa da yine de tam moralli Almanya'ya karşı oynayacağımıza Hırvatistan ile oynamayı tercih ederim.

Maça gelecek olursam, Hırvatistan belli galibiyet için çıkmıştı ve Almanya karşısında istediklerini aldıklar. Aslında bunun sorumlusu biraz da Alman hoca Löw. Tamam Polonya gibi bir takıma 3 forvet çıkarsınız ama Hırvatistan küçümsenecek bir takım değil. İngiltere gibi futbul simgesi bir ülkeyi deplasmanda eleyerek buraya geldiler. Yani Almanya bu yenilgiyi biraz içerde aramalı.

Hırvatistan'ın genç hocası Bilic, son 5 yıl içinde gördüğüm en iyi Hırvatistan demiş, ben de Bilic'e cevaben, son 10 yıl içinde gördüğüm en iyi Hırvatistan diyorum. En son Fransa 98 de bu kadar iyiydiler, o zaman da 3. olmuşlardı.

Bu arada Podolsky gol sayısını 3'e çıkararak gol krallığında iddiasını sürdürdü.

Maçın ilginçliği bölümü ise Hırvatistan'ın genç ve küpeli hocası Bilic'in heyecandan yerinde duramamasıydı. Öyle, böyle değil ama...

Stat: Klagenfurt
Hakemler: Frank De Bleeckere, Peter Hermans, Alex Verstraeten (Belçika)
Hırvatistan: Pletikosa, Simunic, R.Kovac, Corluka, Pranjic, Srna (Dk.80 Leko), N.Kovac, Rakitic, Modric, Kranjcar (Dk.82 Knezevic), Olic (Dk.72 Petric)
Almanya: Lehmann, Jansen (Dk.46 Odonkor), Metzelder, Mertesacker, Lahm, Fritz, Frings, Ballack, Podolski, Gomes (Dk.66 Schweinsteiger), Klose
Goller: Dk.24 Srna, Dk.62 Olic (Hırvatistan), Dk.79 Podolski (Almanya)
Sarı Kartlar: Dk.27 Srna, Dk.45 Simunic, Dk.90 Modric, Dk.90 Leko (Hırvatistan), Dk.75 Ballack, Dk.90 Lehmann (Almanya)
Kırmızı Kart: Dk.90 Schweinsteiger (Almanya)

1 yorum:

  1. Allah için Hırvatlar sağlam oynadı ama Almanlarda moral bozuktu adam gibi kimse oynamadı yoksa sonuç farklı olabilirdi. Michael uyuyordu zaten sahada. Alman televizyonu yerden yere vurdu adamı.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.