13 Haziran 2008 Cuma

Avusturya - Polonya: 1-1 (B Grubu)

(Resim: Getty Images)
Futbolda "atamayana atarlar" görüşüne inananlardanım ve bu görüş dün bir kez daha ortaya çıktı.

O, küçümsediğimiz Avusturya ilk 25 dk Polonya gibi bir takım karşısında 4 net gol kaçırdı ya da Polonya kalecisi Boruc kurtardı.

Daha sonra Brezilya asıllı Polonyalı oyuncu Guerreiro resimde görüldüğü gibi topa dokundu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra Avusturya hücumları daha sıklaşır diye beklerken maç durdu ve iyice Polonya'nın kontrolüne geçti.

Polonya da oyun kontrolünde olmasına karşın bir golle yetinmeleri onlara pahalıya patladı ve 90+2 de doğru bir penaltı kararı sonrasında 38 yaşında veteran Vastic'in attığı golle maç 1-1 sona erdi.

Bu gol bundan sonraki maçları daha da kızıştıracaktır, özellikle Avusturya - Almanya mücadelesi daha da zevkli olacaktır. Bakalım Avusturya Almanya'ya kaç dakika dayanabilecek, bunu gerçekten merak ediyorum.

Bu arada Avusturya'da Türk oyuncu Ümit Korkmaz ve genç forvet Martin Harnik maçta çok iyi oynadılar. İstikballeri ikisinde parlak.

Maçın ilginçliği bölümü ise uzatmalarda Avusturya lehine gelen penaltıydı. Bu penaltıyı "geç gelen adalet" olarak yorumluyorum.

Stat: Ernst Happel
Hakemler: Howard Webb, Darren Cann, Michael Mullarkey (İngiltere)
Avusturya: Macho, Stranzl, Pogatetz, Aufhauser (Dk.74 J.Saumel), Leitgeb, Linz (Dk.64 Kienast), Ivanschitz (Dk.64 Vastic), Ümit Korkmaz, Garisc, Prodl, Harnik
Polonya: Boruc, Jop (Dk.46 Golanski), Dudka, Bak, Smolarek, Krzynowek, Sagonowski (Dk.83 Lobodzinski), Wasilewski, Zewlakow, Lewandowski, Guerreiro (Dk.85 Murawski)
Goller: Dk.30 Guerreiro (Polonya), Dk. 90 Vastic (p) (Avusturya)
Sarı Kartlar: Dk.56 Ümit Korkmaz, Dk.72 Prodl (Avusturya), Dk.58 Wasilewski, Dk.61 Krzynowek (Polonya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.