9 Haziran 2008 Pazartesi

Almanya - Polonya: 2-0 (B Grubu)

(Resim: Getty Images)
Turnuvalarda her zaman favori gösterilen tarihin saygı duyduğu takım Almanya ile komşusu Polonya B grubunda karşı karşıya geldi ve Podolsky'nin iki golü ile Almanya 2-0 kazandı.

Maçı izlerken aklıma hep 2006 Dünya Kupası geldi. Yine gruplarda iki takım karşılaşmış ve maçı Almanya 1-0 kazanmıştı.

O zaman Podolsky çocuk, böyle top oynamayı bilmiyor. Klose desen Polonyalı olduğu için hücum yapmak canı istemiyor. O sırada yardımcı Löw, Oliver Neuville'i sahaya sürmüş ve onun attığı tek gol ile Almanya zorlanarak 1-0 kazanmıştı.

2 sene sonra takımın yıldızı bu sefer Podolsky'di. Ama bu Podolsky, Klose gibi değil daha çok Almana benziyor. Sarı saçları ve mavi gözleri ile tam bir Alman çocuğu. Ve öz milliyetine karşı 2 gol attı ama gol sevinci haliyle biraz buruktu.

Maç analizine gelirsem Almanya bildiğimiz gibi seri, uzun boylu ve sert şut. Bu üç futbol terimi Almanya'yı analiz ediyor. Turnuvanın ve benim favorilerim arasında.

Polonya ise 2 sene içinde kendilerini gerçekten iyi yetiştirmişler. 2006 dan daha çok beğendim. Yalnız kaleye şut çekememe sorunları var, bunu aşarlarsa tehlikeli olurlar.

Maçın ilginçliği bölümü ise Polonya'nın ataklarından sıkılan Löw'ün oyuncularına uyarısı ile Almanya'nın kısa tek paslara başlaması ve akabinde yaklaşık 30 pas sonucu Podolsky'nin muhteşem golü maçın enteresan karesiydi.

Stat: Wörthersee
Hakemler: Tom Henning Ovrebo, Geir Age Holen, Erik Raestad (Norveç)
Almanya: Lehmann, Lahm, Metzelder, Mertesacker, Jansen, Fritz (Dk. 55 Schweinsteiger), Ballack, Frings, Podolski, Gomez (Dk. 75 Hitzlsperger), Klose (Dk. 90 Kuranyi)
Polonya: Boruc, Golanski (Dk. 75 Saganowski), Bak, Zewlakow, Wasilewski, Krzynowek, Dudka, Lewandowski, Lobodzinski (Dk. 65 Piszczek), Smomlarek, Zurawski (Dk. 46 Guerreiro)
Goller: Dk. 20 ve 72 Podolski (Almanya)
Sarı Kartlar: Dk. 64 Schweinsteiger (Almanya), Dk. 40 Smolarek, Dk. 60 Lewandowski (Polonya)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.