9 Haziran 2008 Pazartesi

Avusturya - Hirvatistan: 0-1 (B Grubu)

(Resim: Getty Images)
Ev sahibi Avusturya ile İngiltere'yi dağıtıp turnuvaya gelen Hırvatistan dün karşı karşıya geldi. Hırvatistan Modric'in penaltı golü ile maçı 0-1 kazandı.

Turnuvu öncesi Avusturya, ben dahil tüm otoritelerce turnuvanın en güçsüz takımı olarak gösterilmişti. Yine de güçsüz bir takım olabilir ama futbolun doğrularını yapmaya çalışan bir takım görüntüsündeydi.

Avusturya özellikle ikinci yarı Hırvatistan'a nefes aldırmadı. Özellikle sağ bekleri çok hoşuma gitti.

Hırvatistan ise golü attıktan sonra savunmaya çekildi. Haliyle nasıl oynadıklarını pek göremedik ama güçlü savunmaları hızlı forvetleri ile grubun iddaialı takımlarından biri olduklarını elemelerden sonra turnuvanın ilk maçında da gösterdiler.

Avusturya gruptan çıkamasa da futbolseverlerin takdirini kazandı. Bu arada Avusturya milli takımında Türk asıllı Ümit Korkmaz da iyi top oynadı.

Maçın ilginçliği bölümüne gelirsem maçın 30. dk'sında Avusturyalı Samuel'in Ivic'e arkadan faul yapması sonucu hakemin sarı kartı olan oyuncuyu uyarmasıydı. Avusturya ev sahibi olmanın avantajını burada yaşadı ama hakem Vink için tabii kötü bir durumdu.

Stat: Ernst Happel
Hakemler: Pietr Vink, Adriaan Inia, Hans Ten Hoove (Hollanda)
Avusturya: Macho, Standfest, Stranzl, Pogatetz, Aufhauser, Linz (Dk.73 Kienast), Ivanchitz, Gercaliu (Dk.69 Ümit Korkmaz), Prodl, Saumel (Dk.61 Vastic), Harnik
Hırvatistan: Pletikosa, Simunic, Kovac, Corluka, Niko Kovac, Srna, Modric, Olic (Dk.83 Vukojevic), Kranjcar (Dk.61 Knezevic), Petric (Dk.72 Budan), Pranjic
Sarı kart: Dk. 3 Pogatetz, Dk. 21 Saumel, Dk. 68 Prodl (Avusturya), Dk. 51 Robert Kovac (Hırvatistan)
Gol: Dk. 4 Modric (pen.) (Hırvatistan)

2 yorum:

  1. "Bu arada Avusturya milli takımında Türk asıllı Ümit Yılmaz da iyi top oynadı." demişsin. Ümit Korkmaz olacak o.

    YanıtlaSil
  2. Destur bismillah daha yazıyı editliyordum :) Zaten düzeltmiştim, sağol.

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.