16 Haziran 2008 Pazartesi

Türkiye - Çek Cumhuriyeti: 3-2 (A Grubu)

(Resim: Getty Images)
Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçı bir grup maçı değildi, bir eleme maçıydı. Turnuva havasına ilk giren iki takım bizdik. Çekler hızlı başladı ama biz bitirdik. Gerçekten bunun adı mucize olsa gerek.

Bu maç ile ilgili çok şey yazıldı, çizildi. Ondan pek detaya girmeyeceğim sadece oyunculara teşekkür ediyorum. Gecenin bir vakti milyonlarca insanı sokağa döktüler.

Hamit Altıntop'tan kimse bahsetmiyor, ayrı paraf açayım, 3 asist ile ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Terim'in Hamit'i orta sahaya çekmesi bence kader anıydı.

Şimdi rakip Hırvatistan. Çeklerden daha iyi bir takım ama biz de mucizelerin takımıyız.

Maçın ilginçliği ise uzatma dakikalarında Volkan'ın kırmızı kart sonrasında kaleye geçen Tuncay'ın ellerin açıp Allah'a dua etmeseydi. Son bir söz, futbol yürekle oynanır.

Stat: Stade De Geneve
Hakemler: Peter Fröjdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren (İsviçre)
Türkiye: Volkan, Hamit, Emre Güngör (Dk. 61 Emre Aşık), Servet, Hakan Balta, Arda, Tuncay, Mehmet Topal (Dk. 57 Kazım), Aurelio, Semih (Dk. 46 Sabri), Nihat
Çek Cumhuriyeti: Cech, Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski, Galasek, Matejovsky (Dk. 39 Jarolim), Polak, Sionko (Dk. 84 Vicek), Plasil (Dk. 78 Kadlec), Koller
Goller: Dk. 34 Koller, Dk. 62 Plasil (Çek Cumhuriyeti), Dk. 75 Arda, Dk. 88 ve 90 Nihat (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 6 Mehmet Topal, Dk. 10 Aurelio, Dk. 73 Emre Aşık (Türkiye), Dk. 76 Galasek, Dk. 90 Ujfalusi (Çek Cumhuriyeti)
Kırmızı Kart: Dk. 90 Volkan (Türkiye)

8 yorum:

  1. Bizimkiler stressle besleniyor abi ne zaman g.tleri sıkışıyor o zaman oynamaya başlıyorlar.

    YanıtlaSil
  2. Doğru, özellikle Tuncay. Bu ne hırs kardeşim :)

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten bir mucize oldu ve 15 dk. oyun bizim lehimize döndü. Sabri'yi sağ kanata çekip Hamit'i ileri almak Fatih Terim'in baştan beri yapması gereken bir şeydi. Sağ defansta oynayacak adam mı var diyeceksiniz. Bende düşündüğümde aklıma hemen Mehmet Topuz geldi. Eleme maçlarında adamı nereye koyduysa döktürmüştü. Gerçi bu kadar kötü bir kadro seçimi yapan Fatih Terim'den onu kadroya almasını bekleyemeyiz tabii. Neyse olayı başka yönlere çekmeyelim bize zaferi getiren futbolcularımıza teşekkür edelim...

    YanıtlaSil
  4. Hırvatlar, Türk milli takımının oynadığı son iki maçı baz alaraktan en azından ilk yarı gol atmayı düşünmez heralde:)

    YanıtlaSil
  5. @tolga özkan
    Güzel yorum :)

    YanıtlaSil
  6. Harika bir maçtı. Çekler yaşlı bir takım olduğundan yorulmuş olabileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  7. çekler ne olduğunu anlayamadılar ki.Bilmem dikkat ettiniz mi, çek taraftarlar maçın sonunda ruh gibi alkışlıyodu bizim takımı:)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.