17 Haziran 2008 Salı

Avusturya - Almanya: 0-1 (B Grubu)

(Resim: Getty Images)
Dünkü maçı izledikten sonra keşke rakibimiz Hırvatlar değil de Almanlar olsa dedim. Tamam, güçlü bir takım ama bazı eksikleri var. Bu turnuvada kazandıkları iki maçı da bireysel becerili oyuncuları (Podolsky, Ballack) ile bitirdiler. Hırvatlar ise daha bir takım, neyse konumuz o değil, konumuz Avusturya - Almanya maçı.

Avusturya'nın gruptan çıkması için Almanya'yı devirmesi lazımdı. İşleri çok zordu. Almanya gibi bir takım, oynamıyorsa bile oynatmazdı. Güçlü, fizikli bir takım. İki defansı da iki metre.

Hal böyle olunca Avusturya zorlandı. Gerçi onlara burada olmak bile yeterliydi. Almanya'yı ceza sahası içine 10 dk hapsetmek bile Avusturya taraftarına yetti.

Almanya ise beraberlik yettiğinden oyunu riske sokmadılar. Ballack'ın nefis freekick golü ile maçı 1-0 kazandılar ve çeyrek finalde bizim grubun birincisi Portekiz ile karşılacaklar.

Maçın ilginçli ise tabii ki de maçın 40. dk'sında iki hocanın hakem tarafından oyundan atılmasıydı, resim de o ana ait.

Stat: Ernst Happel
Hakemler: Manuel Mejuto Gonzales, Juan Carlos Juste Jimenez, Jesus Calvo Guadamuro (İspanya)
Avusturya: Macho, Stranzl, Pogatetz, Hiden (Dk. 55 Leitgeb), Garics, Fuchs, Ümit Korkmaz, Ivanschitz, Aufhauser (Dk. 63 Saumel), Hoffer, Harnik (Dk. 67 Kienast)
Almanya: Lehmann, Metzelder, Mertesacker, Lahm, Fritz (Dk. 89 Borowski), Friedrich, Frings, Ballack, Podolski (Dk. 83 Neuville), Klose, Gomez (Dk. 60 Hitzlsperger)
Gol: Dk. 49 Ballack (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 13 Stranzl, Dk. 31 Hoffer, Dk. 48 Ivanschitz (Avusturya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.