8 Nisan 2008 Salı

Bilecikspor Küme Düştü

3. Lig 4. Grupta mücadele eden Bilecikspor 2007-2008 sezonunda kurulduğu 1967 yılından bu yana ilk defa amatör kümeye düştü.

39 yıllık tarihinde ne amatör ne de 2. lig tecrübesi olmayan Bilecikspor, bu sene yöneticilerin, sanayicilerin ve Bilecik halkının üstün başarısı ile 3. lige nokta koydu.

Oysa ki, Bilecikspor lige şampiyonluk parolası ile başlamıştı. Bu sene Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecikspor'dan desteğini kendine göre haklı sebeplerden dolayı çekti ve genç Bileciksporlular takımın başına geçti.

Bilecikspor ligin ilk yarısında 16 takım içerisinde 15. sırada tamamlamasına rağmen başkan Cengiz Özer birkaç milyarlık maaşından feragat edemedi ve takımın başında durdu. Cengiz Özer takımı bırakmayınca kimse yine yanaşmadı, ta ki Bilecikspor'un ligin ikinci yarısındaki ilk maçını kendi evinde 3-0 kaybetmesine kadar.

Daha sonra Selim Yağcı, düğmeye bastı ve önceki aylarda sorun yaşadığı Cengiz Özer'in istifasını isteyerek takımın gizli başkanı oldu. Transfer sezonunun kapanmasına günler kala başa geçen Yağcı, döküntü topçuları toplamaktan başka birşey yapamadı. Daha sonra Bilecikspor yine istediği galibiyetleri alamadı ve lige 4 hafta kala matematiksel olarak lig de tutunma şansını da yitirdi.

Başkan Cengiz Özer'in takımı bırakmak istememesi, Selim Yağcı'nın geç desteği, sanayicilerin takımı yok sayması ve taraftarın sadece 200 ile 400 kişi ile destek vermesi takımı kurtarmaya yetmedi.

Bir tek Tugay Komutanı Ümit Yılmaz'ı ayrı tutmak isterim, saygıdeğer paşa ligin ikinci yarısında oynanan her maça 600 ile 1000 asker getirdi.

Kısacası Bilecikspor'a yazık oldu.

10 yorum:

  1. Paşa'nın jesti ne kadar hoşmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ama takımı kurtarmaya yetmedi

    YanıtlaSil
  3. bilecikspor en kötü sezonunu yaşadı

    YanıtlaSil
  4. ben bir bilecikli olarak büyük üzündü içerisindeyim bu takım nasıl buralara geldi takım kendnde değildi bu takımın gerçek bir teknik kadroya ihtiyacı var paf takımı çıkarsalar daha iyi oynardı 3 sene önce kasımpaşayı liderlik koltugunden enden takım olsaydı böyle olmazdı

    YanıtlaSil
  5. ben bir kastamonuluyum ama bilecikte üniversite okuyorum.elimden geldiğince bileciksporun maçlarına gidiyor ve destekliyorum...ve tüm bilecik halkını maçlara bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. ben bilecik de üniversite okumak ve bilecikspor da da oynamak istiyorum...şu anda istanbulda süper amatör de oynuyorum...ilgilenenler bana ulaşsın...mail adresim yusufsevinch@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. ben de bozüyüksporLuym ... Biz ilce olmamıza raqmen 2.ligdeyiz Bu Bileciqe acıyoruzz..

    YanıtlaSil
  8. ben 1997-2002 yılları arasında bilecikte üniversite okudum. 1997 de son maçta berabere kalıp 2. lige çıkamamıştık. stad kaldığımız yurdun yanındaydı. hiçbir maçını kaçırmadım. son maçta stad bayram yeri gibiydi. tüm bilecik stadtaydı. ama son beraberliği aşmaya bilecikspor un efsanevi futbolcusu Rober in bile gücü yetmemişti.Keşke kazanabilseydik. serhatkadir@gmail.com

    YanıtlaSil
  9. Rober o zaman Hagi ayarında toçuydu. 30-35 metreden attığı freekickleri hatırlarım.

    YanıtlaSil
  10. bilecik hiç futbol oynamasın
    bozüyük onlara yeterr

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.